tabafbeeldingen-saers-oogzorg

Een preventieve oogscan bij Saers Optiek in Middelharnis


Voorkomen is beter dan genezen. Saers Optiek in Middelharnis biedt daarom een preventieve oogscan aan. Dit is een complete oogcontrole waarmee onze optometrist de gezondheid van uw ogen goed in kaart kan brengen. Warm aanbevolen voor iedereen boven de 45 jaar!

Waarom een gezondheidscheck van de ogen?

Het wordt steeds gewoner om, ook zonder klachten, de gezondheid van het lichaam te laten onderzoeken. Na de halfjaarlijkse tandartscontroles begint bijvoorbeeld ook de bodyscan steeds meer in te burgeren. Voor de ogen is zo'n periodieke controle ook geen overbodige luxe, want veel oogaandoeningen vorderen sluipenderwijs en geven in het begin niet of nauwelijks klachten. Zie het als een nulmeting van de ogen: door een regelmatige controle worden afwijkingen sneller gesignaleerd, waarna passende vervolgstappen genomen kunnen worden. 


Het onderzoek

Een preventieve oogscan bevat een aantal elementen. We beginnen met de basis: een gedegen oogmeting. Vervolgens verzamelen we door middel van een oogdrukmeting, een fundusfoto en een OCT-scan alle benodigde gegevens om een gefundeerd oordeel over uw ooggezondheid te kunnen geven. Mocht naar aanleiding van het resultaat verder onderzoek of een behandeling noodzakelijk zijn, dan kunnen wij u doorverwijzen naar een oogarts.

Sears_Naast_Oogzorg

Voor wie is het aan te raden?

Omdat bij veel oogaandoeningen het risico toeneemt naarmate de leeftijd vordert, is het voor iedereen boven de 45 jaar een aanrader om de preventieve oogscan uit te laten voeren. Ook wanneer er bepaalde oogziektes in de familie voorkomen of als u diabeet bent, kan een preventieve oogscan van toegevoegde waarde zijn. Voldoet u niet aan bovengenoemde criteria maar twijfelt u en wilt u liever het zekere voor het onzekere nemen? Dan bent u uiteraard ook van harte welkom.

Kosten vaak vergoed

De kosten van de preventieve oogscan worden vaak gedekt door uw zorgverzekering als u uw eigen risico al heeft verbruikt. Wij kunnen u hierover van meer informatie voorzien.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan contact op, de medewerkers van Saers Optiek in Middelharnis helpen u graag.

Maak een afspraak


Lees meer over de zorg voor uw oog


Top